I forbindelse med Record Store Day i april 2012 udgav Carl King singlen ”The Starman – A Teasing Tribute to Bowie”.

Nu er hans første album klar til udgivelse. Det er udkommet i UK den 20. april 2013 - og i Danmark den 6. maj 2013.
Albummet, ”The Regeneration of Sydenham Sid & The Penge Pioneers”, indeholder 13 numre komponeret af Carl med uundværlig inspiration og støtte fra Jes King og Søren ”Ziggy” Poulsen.

Albummets titel er på en måde et forsinket venskabeligt puf til David Bowie, Carls gamle sparringpartner fra Sydlondons musikscene i 1960erne og ”The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars”, Bowies egentlige gennembruds album fra 1972. Men i modsætning til Bowies album er der på Carls album tale om en meget jordnær samling af sange, som er præget af Carls humor, ironi, lyrik, nostalgi, tragedie og melankoli, som er sat sammen med solide melodier og intense vokaler.

Sydenham og Penge er to forstæder i Sydlondon, hvor Carl tilbragte en stor del af sin opvækst. Så ”Penge” har ikke noget med penge at gøre!


Albummet kan nu streames fra TDC Play, Spotify, Wimp og iTunes mv.

Album tracks:

Opus One – ”Sydenham Serenades & Penge Pieces”

– er inspireret af og indeholder tilbageblik til Sydlondon i 1960erne, da Carl var en lovende ung sanger og udgav to singleplader for CBS i 1966-67, inden han pludselig forvandt fra musikscenen og flyttede til Danmark i 1969

 • ”Summer Sue” – er baseret på en oplevelse fra starten af Carls karriere som forsangeren i The Vendettas – en sommer fuld af uskyld.
 • ”Oh Eileen!” – indeholder en henvisning til de problemer Carl oplevede, da han løj om sin alder og gav sig ud for at være lidt ældre, end han egentlig var.
 • ”The Starman” – en drillende hyldest til Bowie, der optrådte med sit band som Carls opvarmningsorkester en aften i juni 1964.
 • ”Knock Me Down with a Feather” – er baseret på de problemer, som en skole-kammerats storebror havde med at finde sig en kæreste.
 • ”Sid and Miss Education” – en fri fortælling om Carls skoleoplevelser, især da skoleinspektøren opdagede, at Carl ”arbejder en hel del med en lille musikgrup-pe”. Senere i livet arbejdede Carl selv som lærer i over 30 år!
 • ”Rock ’n’ Roll Reject” – en sang om den afdankede rockstjerne, der, i modsæt-ning til Bowies ”Rock ’n’ Roll Suicide”, ikke rigtig vil acceptere, at karrieren er forbi!

Opus Two: ”Regeneration”

– er rodfæstet i nutiden, 45 år senere, hvor Carl har besluttet sig for at ”genoptage” sin karriere! Derfor er det ikke tale om et ”comeback” men snarere et ”come forward”! Men den fjerne fortid er langt fra glemt, og den dukker hele tiden op i sangene fra nutiden.

 • ”45” – En ironisk beskrivelse af Carls nuværende situation med et tilbageblik til 1967: ”Now I sit in my room and I’m all aglow, writing songs I should have written 45 years ago”.
 • ”Far Away” – Er baseret på en idé af Søren ”Ziggy” Poulsens. ”Ziggy” er sangskri-ver, arrangør, guitarist og trommeslager. Teksten afspejler oplevelsen af at miste kontakt med forhenværende nære venner, efter over 35 år i Danmark.
 • ”Life’s Got You” – Refleksioner over et liv fyldt med opture og nedture – og en henvisning til ét af Carls fars yndlingsudtryk.
 • ”Why Can’t It Be?” – en moden kærlighedssang fyldt med fortvivlelse!
 • ”Let’s” – en moden kærlighedssang fyldt med opløftelse og optimisme
 • "Regeneration” – en rocksang fyldt med de gamle helte fra ungdommen i Sydlondon – helte som stadig giver inspiration!
 • Bonus track: ”On a Summer Day” – skrevet i forbindelse med retssagen mod massemorderen fra Utøya.

Lyt – smil, reflekter, suk og nyd!